Mezzo 2

Dórémi átköltözött

Dórémi átköltözött

Amikor nem csinálok semmit......

2013. október 17. - Dórémi

 

Az úgy kezdődik, hogy hétfőn kitalálom, a hétvégén nem csinálok semmit, csak lógázom a lábam. Tudom Rasid agyára megyek ezzel is / a többit nem árulom el /, hogy szeretem előre eltervezni a napjaimat, amin aztán lehet változtatni. Most sem történt másként, de a kivitelezés az már más kérdés. Vásárlás hétvégére alig, hiszen csak magamról kell gondoskodnom. Ilyenkor hanyagolom egy „kicsit” a szent fakanalat, s a konyhát is csak a kávém elkészítéséig látogatom, majd találok valamit a frizsiderben alapon.

A nagy semmittevésre készülődve szombat hajnali hatkor megvilágosodtam! Eszembe jutott, hogy vasárnap „az” gyermekkel van közös program, s oda egy anya nem megy üres kézzel. Felmértem a lehetőségeket, hogy mi van itthon, és abból mit is. Még jó, hogy leszoktam arról a kérdésről, hogy mit ennél, mit főzzek, mert a válasz nekem mindegy, csak jó és sok legyen nem visz közelebb a megoldáshoz. Nyersanyag van, ötlet van, tojás nincs, így irány a piac.

Két szatyorral megpakolva magamban dohogva, hogy mi került ezen ennyibe amikor csak tojásért mentem, foglaltam el a konyhát. A gyerekemnek készített töltött csirkecombot rizibizivel receptet most nem mondom el, mert nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem a következő étek miatt.

Az ötletet a kolléganőmtől kaptam, mert miről is beszélget egy háziasszony pénteken ebéd közben, ha már kinőtt abból a korból, hogy milyenek a pasik, vagy receptet, vagy gyógyszert cserél.

Íme: Stahl Judit receptje: Rakott krumpli turbó tempóban

4 nagy szem krumpli (kb 1 kg)
2+2 gerezd fokhagyma
1 tk puha vaj
1 ek zsemlemorzsa
10 dkg füstölt sajt
30 dkg fűszeres parasztkolbász
só, bors
fél tk pirospaprika
bő 2 dl tejszín
4 tojás
tálaláshoz tejföl

A meghámozott krumplikat fél centi vastag karikákra vágom, és 2 gerezd fokhagymával együtt vízben felteszem főni. A forrástól számított 8 percig főzöm. A sütőt 220 fokra bekapcsolom. kivajazom, zsemlemorzsával megszórom egy 30x20cm-es sütőtál belsejét. Pépesre zúzom a másik két fokhagymát, a sajtot lereszelem, a kolbászt felkarikázom. A fokhagymapépet belekeverem a tejszínbe, fűszerezem, hozzáütöm a tojásokat. Kézi habverővel összecsapkodom, majd belekeverem a sajtot is. A majdnem puha krumplit leszűröm, a fokhagymát kihalászom, majd hideg vizet engedek rá, hogy lehűljön. Azután lecsepegtetem, a krumplikarikákat beteszem a sütőtálba, meglocsolom a tojásos tejszínnel, rápottyantom a kolbászkarikákat, majd 10-12 percre betolom a forró sütőbe. Tejföllel, nyáron kovászos ubival nagyon finom!

Értékelés : nagyon jó lett, igaz az alja egy kicsit odakapott, de így jár aki közben a neten nézelődik sütireceptet keresve. Leszámítva, azt az időt amit arra fordítottam, hogy a kezemre hideg vizet engedtem, mert rosszul fogtam meg a jénait, 30 perc alatt kész lett az ebédem.

Ui: a nagy semmi csinálásban sütöttem, egy kis sós rágcsálnivalót, no meg túrófánkot, ja és közben egy kicsit a porszívóba is belekapaszkodtam, a vasalóval meg ellentmondást nem tűrően közöltem te holnap jössz....

 


A bejegyzés trackback címe:

https://mezzo2.blog.hu/api/trackback/id/tr488231152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása